مقایسه باتری اسیدی و باتری اتمی؛ کدام یک بهتر است؟ آیا هنگام استفاده از باتری ها با چنین سوالی مواجه شده اید؟ آیا می دانید چه تفاوتی بین باتری اسیدی و باتری اتمی وجود دارد؟ باتری یکی از اجزای مهم و اصلی در اتومبیل ها می باشد که تامین انرژی و نیروی کافی جهت جرقه زدن استارت، روشن شدن خودرو و تامین انرژی برای قسمت های مختلف مانند سیستم های صوتی، روشنایی، تصویری و غیره را بر عهده دارد.
امروزه باتری خودروها به دو نوع اسیدی و اتمی تولید و به بازار عرضه می شود که قطعاً تفاوت هایی با یک دیگر دارند، مثلاً باتری های اتمی دارای طول عمر بیش تری هستند، از طرفی آلودگی آن ها از باتری های اسیدی بسیار کم تر است که در این مقاله به مقایسه باتری اسیدی و اتمی و ویژگی های آن ها می پردازیم.
خدمات مشهد باطری: امداد باطری در مشهد
مقایسه باتری اسیدی و باتری اتمی؛ کدام یک بهتر است؟
برای آن که راحت تر پی به تفاوت بین دو نوع باتری اسیدی و اتمی ببرید، آن ها را به صورت جداگانه بررسی می کنیم:
پیشنهاد مطالعه: آشنایی با بهترین شرکت های باتری ماشین ایرانی
· باتری اسیدی یا الکترولیتی
باتری های اسیدی یا الکترولیتی مدل قدیمی باتری ها هستند که در حال حاضر نیز بسیاری از رانندگان تمایل به استفاده از آن ها دارند. بر روی سطح آن ها ۶ درپوش به صورت جداگانه قرار گرفته است که همه آنها قابلیت باز و بسته شدن را دارند و جهت فعالیت باتری دارای الکترولیت های لازم هستند.
بین صفحه های منفی و مثبت باتری با محلولی به نام الکترولیت پر شده است که حدود ۳۵ درصد اسید و ۶۵ درصد آب می باشد. در این نوع از باتری ها جنس صفحات الکترولیتی سربی می باشد. صفحه های هر کدام از فضاها با یک اتصال دهنده به یکدیگر متصل شدهاند و هر کدام از این فضاها از ۲ الی ۲/۲ ولت برق را ایجاد می کند، یعنی در کل باتری دارای ۱۲ ولت خروجی برق می باشد.
سطح الکترولیت در این نوع از باتری ها دارای دو علامت حداقل و حداکثر بر روی کلاهک ها می باشد، علاوه بر کلاهک ها این باتری ها چند صفحه غوطه ور نیز دارند، این صفحات در داخل آب و محلول اسید سولفوریک شناور هستند، به همین دلیل است که به این نوع باتری ها اسید گفته می شود.
از معایب و مشکلات این نوع باتری ها مشکل در هنگام روشن کردن و استارت خوردن خودرو می باشد، در واقع باتری های اسیدی نیاز به مراقبت دارند، چون همواره سطح اسید آنها باید به طور مرتب و مداوم چک شود، ساختار آنها نیز به گونه ای است که پس از مدتی سطح اسید آنها کاهش پیدا می کند، بنابراین اگر به موقع چک نشود احتمال خالی شدن باتری وجود دارد.
البته باتری های اتمی نیز دارای اسید هستند، اما سطح اسید در آنها به دلیل ویژگی و نوع صفحات هیچ تغییری نمی کند و به هیچ وجه کم نمی شود. پس نمی توان گفت که باتری های اتمی عاری از اسید و خشک هستند.
· باتری های اتمی
باتری های اتمی مدل جدید باتری های خودرو هستند که به آنها باتری خشک یا باتری سیلندر نیز گفته می شود. این نوع از باتری ها محبوبیت زیادی در بین رانندگان پیدا کرده اند و در واقع می توان گفت که در بیش تر مواقع جایگزین باتری های اسیدی شده اند.
باتری های اتمی نیز مانند باتری های اسیدی سطح مشخص و معینی از الکترولیت را دارند، اما تفاوت آن ها در نحوه کار و عملکردشان می باشد، از طرفی باتری های اتمی نیازی به بررسی چگالی، اضافه کردن آب مقطر و تنظیم کردن سطح الکترولیت ندارند.
این ویژگی خاص و ویژه به علت کارایی صفحاتی می باشد که در ساختار این نوع باتری ها استفاده شده است. در واقع در ساختار انواع باتری های اتمی کلسیم وجود دارد، به همین دلیل است که میزان اسید در داخل آن ها به مرور زمان کاهش نمی یابد.
از طرفی نیاز چندانی به مراقبت ندارند که از مزیت های این نوع باتری محسوب می شود، بر روی باتری نیز یک نشانگر نصب شده است که با تغییر رنگ آن می توانید به سلامت باتری پی ببرید.
چند تفاوت باتری اتمی و اسیدی
بین باتری های اتمی و اسیدی چند تفاوت آشکار وجود دارد که عبارتند از:
· ظاهر تمیز در باتری های اتمی
در شرایطی که دینام خودرو به درستی کار کند، عمر باتری اتمی تا ۵ سال می رسد، موضوعی که در باتری های اسیدی وجود ندارد و آن ها طول عمر کم تری در مقایسه با نوع باتری های اتمی دارند.
در باتری های اتمی اسید یا الکترولیت هرگز از داخل باتری خارج نمی شود، یعنی باتری تا پایان عمر خود بدون هیچ گونه ریزش اسیدی خواهد بود، این اختلاف بین دو نوع باتری زمانی مشخص می شود که فرسوده آن ها را در کنار یک دیگر قرار دهید. در این حالت خواهید دید که باتری اتمی فرسوده کاملاً تمیز است، اما باتری اسیدی فرسوده به علت ریزش اسید کثیفی به خود می گیرد.
خدمات مشهد باطری :خرید باتری در مشهد
· طول عمر مفید بالای باتری های اتمی
تفاوت دیگر بین باتری های اسیدی و اتمی در خصوص عمر مفید آن ها می باشد، باتری اسیدی پس از مدتی کم کم خاموش می شود و تحت تاثیر برخی از عوامل خارجی از جمله مشکل در استارت خودرو قطعاً خراب خواهد شد، اما باتری اتمی پس از مدتی استفاده به یک باره و ناگهانی خاموش می شود و خاموش شدن آن هیچ گونه نشانه، علائم یا هشداری نخواهد داشت.